Saturday, October 29, 2011

Cuvena lutka i anoreksija

Barbi, najpoznatije zenska igracka na svetu, koje se proda svake dve sekunde, najomiljenija lutka ikada, nasla se na tapetu.
Jer, ukoliko prenesmo njene proporcije na visinu prosecne devojke -175cm, one bi iznosile 99-45-83 i to na tezini od 50 kg. Dakle, to bi bila devojka koja bi imala neprirodno tanak struk, ogromne grudi, tanke nozice.Dakle, imala bi i anoreksiju.
Galia, devojka koja je patila od anoreksije, rekla je da je lutku na ovoj slici napravila da bi svima pokazala koliko opsednutost tezinom moze da bude opasna. Ona smatra da ljudi trebaju da se ugledaju na nejno telo a ne na telo Barbike i njenih nesrazmernih i neprirodnih proporcija.Na ovoj slici, Bari je obucena u svoju staru odecu, tzv.nulu, iz vremena dok je bolovala od anoreksije.


Najnoviji skandal je izbio u vezi sa rokerskom Barbi, koja ima tetovazu. U Americi su se roditelji zalili kako zbog tetovaze tako i zbog zakljucka da je previse seksi i neprimerena za, uglavnom mladje devojcice, kojima je ona omiljena igracka.

Na ovom linku se nalazi snimak barbike koja je dovela do silnih zalbi roditelja.
Ova verzija barbike je rasprodata za samo mesec dana u Americi a njena cena je iznosila oko 50 dolara!
Inace, prvi put se pojavila 1959. godine, kao proizvod kompanije Mattel,.Amerikanka Rut Hendler )smatra se kreatorkom Barbi, ciji je dizajn bio inspirisan nemackom lutkom poznatijom kao Bild Lilli. Barbi je jedan od najprodavanijih proizvoda u industriji igracaka, skoro pedeset godina. Cesto bila predmet ismejavanja, narocito njen izgled i "nacin zivota". Procenjuje se da svaka devojcica prosecno ima 7 barbika.

1 comment: