Friday, May 17, 2013

Šta i kako za matursko veče/prom night

Došao je i taj važan dan.
Da tvoje matursko veče ne bi izgledalo kao jedan od onih košmarnih snova u kojima se ništa ne odvija kako treba, potrebno je da se pripremiš na vreme.
Danas se vodi računa o svakom detalju-haljini, cipelama, frizuri, kao najbitnijim stavkama ali i noktima, nakitu,i td. Mnoge devojke se mesecima pripremaju za matursko veče,idu u solarijum, idu na probe za šminku i frizuru.
Nije potrebno preterivati. Najvažnije je da budeš zadovoljna svojim izgledom,da se osećaš lepo i prijatno, da provedeš divno veče sa svojim drugarima. Uostalom, ko se još seća kakav manikir je imao na maturi :)


Evo nekoliko saveta na temu prvog velikog modnog testa svake buduće dame:


-Haljina koju biraš treba da bude ona koje te za pet godina neće biti sramota!Dakle, kad nađeš neku, da li se možeš iza koju godinu zamisliti u njoj_Ne prati slepo modne trendove
To je pravi test za haljinu isprečavaš sklanjanje slika sa mature :)
-Uvek je dobra solucija izabrati malu crnu haljinu ili neku klasičnu u pastelnim tonovima kojima ćeš dati pečat kroz nakit.
-Potrudi se da razgaziš cipele ukoliko su nove-ne želiš da presediš ili igraš bosa cele večeri.
-Zapamti,nakit je detalj. Ne treba da te proguta.
-Ukoliko ideš na manikir vodi računa o dužini noktiju ukoliko ti je prvi put-ne želiš da te predugi nokti ometaju na tako važnoj večeri.
Ako planiraš farbanje ili šatiranje, uradi to bar desetak dana pre mature. Čisto da imas vremena za ispravljanje grešaka ako do njih dođe.
-Tetka frizure nisu niti će ikada biti moderne u 18 godina.
-Ukoliko se do sada niste mnogo šminkali nemojte ni sada!Pozovite talentovanu drugaricu ili ipak platite majstoru da to odradi-ipak ćete te slike čuvati još dugo i ne želite da ličite na pandu






Uopšte nije nemoguće zablistati u pristojnoj haljini, koja priliči tvojim godinama, ali i svečanosti kao što je matura.

Ovako ne treba

Najčešća greška je što mnoge tinejdžerke žele da odrastu pre vremena i izgledaju starije nego što jesu. Zato biraju duge balske haljine ili preterano kratke i uske suknje i korset haljine sa cirkonima i sjajnim kamenjem. U njima zaista izgledaju mnogo starije, ali mogu i da deluju pomalo smešno. Visoke potpetice i prejaka šminka su takođe problem. Umesto ozbiljnih punđi i tzv.slavskih kolača na glavi, neka naprave visoki konjski rep, uviju kosu ili neka stave neki zanimljiv detalj.

Najveće greške- odabrati haljinu u kojoj se neće osećati komotno, kao i cipele od kojih će je tokom cele večeri boleti noge. Jako je bitno da devojka ono što odabere ume da iznese, a to je nemoguće ukoliko se ne oseća prijatno. Takođe, devojke često umeju da preteruju i obuku se za maturu kao da imaju trudeset godina. Mlade devojke treba da uživaju u svojoj mladosti. Previše šminke, tetkaste frizure i preterano napadna odeća samo će nepotrebno pokriti njihovu mladost i lepotu.

Uostalom, pogledajte samo nase susetke maturantkinje, sigurna sam da ne zelite da izgledate tako :)

Bugarske maturantkinje




Ukoliko još uvek nisi sigurna u vezi sa izborom haljine, šminke ili frizure pogledaj neki od ovih linkova i možda baš tu nađeš inspiraciju:

Detalji, frizure, haljine, nakit, inspiracija, slike
Šminka i frizura
Frizure
Frizure 2

Saveti za šminkanje
Saveti za šminku
Saveti make-up

Haljine, torbe
Haljine
Haljine 2


Dakle, matursko veče bi trebalo da bude veče za pamćenje, ali ne za pamćenje samo po tome koliko si novca dala za matursku haljinu. Znamo da si trenutno u frci i da ti je bitno da se dobro skockaš za sam događaj, ali pokušaj da se opustiš. Uživaj maksimalno, jer to bi matursko veče i trebalo da bude - jedno veliko uživanje koga ćeš se rado sećati. Želim vam lep provod,pijte sa merom i veselite se :))

PS.popijte koji bevipleks pre mature, čisto da vas ne uhvati mnogo alkohol, ipak je ovo vece gde ste prave dame :)



5 comments:

  1. Uuu, chic looks, love the color schemes you made here.

    ReplyDelete
  2. Stylish!

    Xoxo
    http://fashionismyonlydrug.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Super post! Ja se jezim od tih balskih hajlina na 14ogodisnjakinjama! Evo kako sam ja sredila svoju sestru za malu maturu:

    http://ninafashionshow.blogspot.com/2013/05/my-little-princess.html

    ReplyDelete
  4. Hvala na preporuci (tj. za link ka mom blogu) :) Veliki pozdrav :)

    ReplyDelete